úterý 20. srpna 2013

Ananasová buchta s pudinkovým krémem

Už když jsem u Markétky na blogu narazila na tento recept mi bylo jasné, že to prostě MUSÍ chutnat skvěle. Po čase jsem si konečně našla čas udělat tuhle buchtu a doopravdy jsem nelitovala. Nemám ráda suché, drobivé a dusivé koláče a bábovky a proto mi naprosto vyhovoval vláčný a trochu tužší korpus. A tvarohovo-pudinkový krém tomu všemu dodává doopravdy úžasnou chuť. A co je na tom nejlepší? Tahle buchta je doopravdy zdravá :)
 
 
Potřebujeme:
  • plechovku ananasového kompotu
  • 1 a 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 2 vaničky měkkého tvarohu
  • vanilkový pudink (uvařený dle návodu)
 
Ananas i s nálevem najemno rozmixujeme, přidáme mouky s práškem do pečiva, cukr a vejce a vše promícháme. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme na 200°C asi 30  minut. Vanilkový pudink uvaříme dle návodu na obalu (i s cukrem) a až trochu vychladne rozmícháme ho s tvarohy a krémem pomažeme vychladlý korpus. Buchtu necháme v lednici ztuhnout.
 
 
Zkoušeli jste někdy péct z ananasu nebo dáváte přednost čerstvé variantě tohoto ovoce? :)
 


7 komentářů:

  1. ten musí být výborný :) škoda, že většina konzervovaného ovoce je přislazovaná, to nesnáším :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je pravda že se nic nevyrovná ovoci čerstvému, ale zase se do této buchty díky tomu ananasu nemusí dávat už tolik cukru :)

      Vymazat
  2. vypadá to velice lahodně, určitě také vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej, je fakt skvělý a rychlý :) Na snídani ideální

      Vymazat
  3. Moc pěkný recept, určitě ho vyzkouším, není moc složitý, takže se do toho asi pustíme s přítelem a společně to sníme, u nás doma totiž tvarohové koláče nejsou moc oblíbené, což osobně nechápu, já je miluju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás doma neprojde skoro nic co je "zdravé" nebo "celozrnné" :D Na tyto svoje výtvory vždycky pozvu babičku, té to chutná :)

      Vymazat
  4. Super recept, já dělám podobný akorát s tím, že smíchám jahodový a ananasový kompot. Dostane to takovou zvláštní chuť a je to moc dobré. :-)

    OdpovědětVymazat