Léto je plné ovoce a i přestože ho mám nejraději čerstvé, přímo utržené, bývá ho tolik, že je potřeba ho zužitkovat i jinak. Pak přicházejí na řadu kompoty, marmelády a různé koláče. Tento recept jsem dělala když byly zrovna třešně, ale stejně dobře se dá použít kterékoliv jiné ovoce. Meruňky, maliny, rybíz, višně.. Aktuální jsou třeba ostružiny a myslím že by šly použít i švestky. Bublanina je díky tvarohu krásně měkká a není zbytečně suchá a dusivá :)
Potřebujeme:
- 2 kelímky bílého jogurtu
- 3 kelímky (od jogurtu) polohrubé mouky
- 1 a 1/4 kelímku krupicového cukru
- kypřící prášek do pečiva
- 1/2 kelímku oleje
- 2 vejce
- vypeckované třešně (nebo jiné ovoce)
Do misky dáme jogurt a kelímkem od jogurtu naměříme ostatní suroviny ze kterých umícháme středně husté těsto, které rozetřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Povrch těsta poklademe třešněmi nebo jiným ovocem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut. V případě že budete používat kyselejší ovoce, přidejte do těsta víc cukru.
Máte rádi ovocné koláče a bublaniny? S kterým ovocem vám chutnají nejvíc? :)
Vypadá to úplně úžasně! Kupí se nám doma švestky tak je možná taky takhle zužitkuju :)
OdpovědětVymazatneni nad bublaninu:)
OdpovědětVymazatjé kelímkový recept, to je originální :D
OdpovědětVymazatpáni, vypadá to překrásně!:) jaktože jsem na tvůj blog nenarazila dřív? je úžasný!
OdpovědětVymazatDěkuju moc :) A nenarazila jsi na něj dřív nejspíš protože je ještě v plínkách :D
Vymazat