čtvrtek 22. srpna 2013

Jogurtová bublanina

Léto je plné ovoce a i přestože ho mám  nejraději čerstvé, přímo utržené, bývá ho tolik, že je potřeba ho zužitkovat i jinak. Pak přicházejí na řadu kompoty, marmelády a různé koláče. Tento recept jsem dělala když byly  zrovna třešně, ale stejně dobře se dá použít kterékoliv jiné ovoce. Meruňky, maliny, rybíz, višně.. Aktuální jsou třeba ostružiny a myslím že by šly použít i švestky. Bublanina je díky tvarohu krásně měkká a není zbytečně suchá a dusivá :)
 
 
Potřebujeme:
  • 2 kelímky bílého jogurtu
  • 3 kelímky (od  jogurtu) polohrubé mouky
  • 1 a 1/4 kelímku krupicového cukru
  • kypřící prášek do pečiva
  • 1/2 kelímku oleje
  • 2 vejce
  • vypeckované třešně (nebo jiné ovoce)
 
Do misky dáme jogurt a kelímkem od jogurtu naměříme ostatní suroviny ze kterých umícháme středně husté těsto, které rozetřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Povrch těsta poklademe třešněmi nebo jiným ovocem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25 minut. V případě že budete používat kyselejší ovoce, přidejte do těsta víc cukru.
 


 
Máte rádi ovocné koláče a bublaniny? S kterým ovocem vám chutnají nejvíc? :)
 

 

5 komentářů:

  1. Vypadá to úplně úžasně! Kupí se nám doma švestky tak je možná taky takhle zužitkuju :)

    OdpovědětVymazat
  2. jé kelímkový recept, to je originální :D

    OdpovědětVymazat
  3. páni, vypadá to překrásně!:) jaktože jsem na tvůj blog nenarazila dřív? je úžasný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc :) A nenarazila jsi na něj dřív nejspíš protože je ještě v plínkách :D

      Vymazat