úterý 26. května 2015

Vysvědčení, víno a jídlo...

Jak si tak užívám pátý den svého  nic nedělání, začínám mít výčitky že přijímačky klepou na dveře. Pro ty kdo to ještě neví, tak se hlásím na farmacii a fyzioterapii. I když popravdě řečeno nedělám si velké naděje ani na jedno, konkurence je velká :/ Každopádně mi od příštího týdne taky začíná brigáda a já budu muset sundat nohy ze stoly a začít zase makat.
 
Dneska jsem oficiálně zakončila středoškolský život slavnostním předáním maturitního vysvědčení a říkám si, že i když jsem někdy prosila ať už z toho gymplu vypadnu, bude mi to tam chybět. Myslím si, že to bylo fajn odpoledne, které jsem zakončila s kamarádkou u vína a hranolek v restauraci. A ano, můj blog se opravdu jmenuje better-lifestyle :D Ale ze svých dřívějších chyb jsem se poučila a dodržuji zásadu, že je člověk všežravec a měl by jíst všeho s mírou. A hlavně, já v jídle vidím dvě věci. Nutnost, kterou k životu prostě potřebuju, ale zároveň také něco, co mi dělá radost. A nebudu jíst cotagge sýr, jenom protože je zdravý i přestože mi nechutná. A od té doby co respektuju toto pravidlo mi je líp, nejím podle času či jídelníčku ale podle hladu a chuti a s tím jak mé tělo vypadá jsem spokojená. Nemám chutě na sladké a je mi dobře :) A po roce nesmyslných diet a zbytečných kilogramů navíc jsem pochopila, že jídlo není nepřítel a není to něco, co by mělo stát proti mě a že se ho nemusím bát. Stačilo jen změnit pohled na něj a hlavně, přestat si vše zakazovat. Jsou lidé, kterým dělá radost jíst vyloženě zdravě, kteří sledují každou malou změnu v zrcadle a já jim to neberu, je to každého věc. Ale já jsem spokojená s tím, jak to mám teď :)
 
Tolik vína jsem opravdu nevypila :D



Jo musím se pochlubit! :D

Tohle byly tyčinky, které mě samozřejmě nenapadlo vyfotit v průběhu jídla, ale až poté :D Nějaké celozrnné, složení mi přišlo pěkné a byly dobré :) Takže pokud někde uvidíte vyzkoušejte

10 komentářů:

  1. No teda, gratuluju! :) Já ted nebyla ve škole dva dny a celkem mi to chybělo:D ty lidi a tak..ale zase někdy to musí skončit, jinak by se člověk nehnul z místa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Já si myslela jak mi tam ti lidi budou chybět, ale zatím nechybí, to spíš až na vysoké si vzpomenu jak mi bylo na gymplu vlastně dobře.

      Vymazat
  2. Gratuluji!! Krásné vysvědčení, dostat vyznamenání je záhul, tak to koukej pořádně oslavit, mám z Tebe radost :)
    tribanany.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) A přišlo mi jednodušší dostat vyznamenání u maturity než na konci roku ze všech předmětů teda :D Ale chce to taky trochu štěstí na otázky :) Oslavovala jsem to 3 dny, sice ne v kuse ale hezky jsem si to rozložila :D

      Vymazat
  3. Super taky mám jednu dvojku, ale dostaneme vysvědčení až zítra :D !
    dreammorebabe

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, taky jsem se chtěla hlásit na samé obory, nakonec jsem dala jen farmacii do Hradce, kam se hlásíš ty- Brno nebo Hradec? :-)
    Gratulace k vysvědčení, nádhera!
    Maruška

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se hlásím jen do Brna :) Jednak to mám blíž a prý jak se jednou dostane někdo do Brna tak se tam většinou udrží a dostuduje, zatímco v Hradci jsou lehčí přijímačky, ale vytřídí ty lidi v průběhu... A děkuju :)

      Vymazat
  5. Krásně jsi to oslavila a vysvědčení máš dokonalý! GRATULUJI ! A budu držet palce u přjímaček :)

    OdpovědětVymazat