čtvrtek 25. února 2016

Food tips IV.

Po delší době zase článek a dneska plný jídla! V pondělí mi začal druhý semestr, tak teď nemám bohužel tolik času vysedávat u počítače (no dobře, vysedávání u počítače prokládám chozením do školy :D) takže proto delší neaktivita. Momentálně procházím nepříjemným stádiem zjišťování, že doopravdy existují horší předměty, než ty co jsem měla v zimním semestru a že nikdy nemám věřit tomu, co píše rozvrh, protože na cvikách pak člověk stejně zjistí, že několikrát bude výuka přesunuta na pátek, aneb taktika zdejší školy je "čím míň z toho víkendu budou mít, tím líp!". Ať žije lékařská fakulta! :D Každopádně o škole se rozepíšu určitě ještě někdy jindy, protože mám hodně věcí na srdci :D Teď už ale jídlo!

Lívanečky s jogurtem, marmeládou a pomerančem a protože se tady objeví ještě několikrát napíšu vám rovnou recept. Smícháte dvě vajíčka, pudinkový prášek (tady mám čokoládový) a půlku tvarohu, osmažíte na pánvičce (já nepoužívám tuk) a dál už je to na vás :) Je to moje nejoblíbenější snídaně nebo sladký oběd, protože je to rychlé a díky tvarohu mají dostatek bílkovin a navíc skvěle zasytí :)
 
Další varianta, tentokrát s vanilkovým pudinkem a jen s marmeládou.

A do třetice, tentokrát jsem je zalila rozpuštěným medem :)

Jak už jste nejspíš pochopili, lívance se u mě objevují opravdu často a jediné co by jim mohlo konkurovat je kuskus :D Tentokrát osmažený se zeleninou a s tofu :)

Skleněné asijské nudle opět s mraženou zeleninou.

Bílý jogurt, malinové müsli a pomeranč.

Houstička a rostlinná francouzská pomazánka. A máme tady oblíbence z řady ovoce-pomeranč :D
 

Čokoládové muffiny s čokoládovým krémem a želé jahůdky. Dárek pro přítele na Valentýna, kterého jsme ani nijak neřešili, protože byl přítel nemocný. Ani to mu ale nezabránilo zlikvidovat všechny muffiny během dvou dnů :D

7 komentářů:

  1. Tie lievance vyzerajú naozaj úžasne. Určite skúsim niečo také urobiť aj ja (navyše, spravila si mi na ne nehoráznu chuť) :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  2. Skleněné nudle mám hodně ráda a tyhle vypadají vážně moc dobře! :)

    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. tak ty lívance jsou mega, mňam!!!
    plesatazpevacka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Svatá makrelo.
    Číst tenhle článek večer a ještě k tomu hladová je zlo.
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  5. Lívance vypadají nádherně, určitě zkusím. Chci se jenom zeptat, jestli si použila normální puding na vaření (Dr. Oetker) nebo puding bez vaření (Creme Ole)? Děkuju za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normální puding, jen se tam nasype ten prášek, nic vařit nemusíš, ono to slouží vlastně místo mouky nebo tak, akorát je ta konzistence pak lepší :)

      Vymazat